Így áldotta meg Sebestyén Balázst egy nepáli mester

2024.03.03. 16:59
Sebestyén Balázs nemrég Katmanduba, Nepál fővárosába utazott. Meg is mutatta, hogyan áldja meg őt egy nepáli mester.

Sebestyén Balázs rádiós műsorvezető szombaton közzétett egy fotósorozatot az Instagram-oldalán arról, hogyan áldotta meg őt egy nepáli mester.

Az első utunk Katmanduban mindig Yanten Wangpo rinpocséhoz vezet, aki megáld minket és az itt-tartózkodásunkat

– fűzte hozzá. 

A rinpocse tibeti buddhista vallási tisztség, aminek viselése nincs pontosan meghatározott feltételekhez kötve, hanem csupán arra szolgál, hogy tiszteletet mutasson például az idősek vagy a figyelemre méltó személyek – mondjuk, a kolostori apátok – iránt. Jellemzően a tibeti tanítómestereket szólítják így.

A tibeti buddhizmus az elmúlt évtizedekben Nyugaton is egyre ismertebb lett, tudósok, művészek éppúgy érdeklődnek iránta, mint hétköznapi emberek. Arról, hogy mi is ez valójában, és hogyan válhat ma hasznunkra egy két és fél ezer éves szemléletmód, itt olvashat.

Sebestyén Balázs korábban úgy nyilatkozott, annak ellenére, hogy nem tartja magát buddhistának, nagyon foglalkoztatja, mi a célja az emberi életnek, és szinte biztos benne, hogy van reinkarnáció.

A rádiós-televíziós a dalai láma számunkra furcsa kijelentéseivel kapcsolatban is felszólalt korábban. Mint megírtuk, tavaly áprilisban hatalmas felháborodást keltett a nemzetközi sajtóban az az eset, amikor az M3M Alapítvány rendezvényén a dalai láma előbb arra kért egy kisfiút, adjon egy puszit a szájára, majd később arra, hogy szopogassa a nyelvét.