Dávid Ilona biztosan marad

2014.07.11. 17:30

A kormány továbbra is kulcsszerepet szán a vasútnak, és ezzel szeretné növelni Magyarország versenyképességét - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a pénteki vasutasnapon aaz MTI szerint.

A miniszter szerint a közösségi közlekedés újraszervezésének - amit a kormány által 2010-ben elhatározott - már látszanak az eredményei, de ahhoz, hogy még több utast lehessen "visszacsábítani" a vasútra, tovább kell növelni a szolgáltatás színvonalát, "közös erővel fel kell építenünk a jövő vasúti közlekedését". Seszták Miklós egyben bejelentette, hogy "minden sajtóhíreszteléssel ellentétben" továbbra is számít Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatójának munkájára.

Nagyon érdekes az amit mondott, mert a kormány egyetlen általuk is elismert gazdaságpolitikai kudarca a MÁV és a Volán megbukott átszervezési kísérlete volt, amire Orbán maga is azt mondta, hogy hiába a kétharmad, "beletörött a bicskánk".   Amikor közölték, hogy mégse hangolják össze őket a Nemzeti Közlekedési Holdinggal, a MÁV és a Volán vezére is lemondott. Akkor került a MÁV élére Dávid Ilona, aki egyik első lépéseként megkönnyítette a lopást a MÁV-nál, gyorsan felszámolta a korrupció lehetőségét csökkentő osztályt.

Seszták Miklós nemrég ráijesztett az állami cégek vezetőire, hogy akár ellenőrizheti, sőt le is válthatja őket. De most Dávid Ilona lett az első, akiről kimondták, hogy nyugodtan ülhet tovább a székében, a kormánynak tetszik, amit csinál.