Jenő
-3 °C
6 °C

Parragh: A fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak

2018.06.20. 15:08

Nem lesz semmi a kormány által várt 4 százalékos növekedésből, ha nem dolgoznak ki egy komplex programot a munkaerőhiány csökkentésére. "Ma már mindegyik szakma hiányszakma" – mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a hvg.hu szerint egy budapesti sajtótájékoztatón.

A kormánnyal egyébként szoros szövetségben dolgozó MKIK-elnök felidézte: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint míg 2015-ben 35 ezer ember hiányzott a magyar munkaerőpiacról, idén már több mint 90 ezer.  Ha a közeljövőben nem lesz változás, azt a magyar gazdaság növekedése is megsínyli,

a munkaerő-eláramlás akár 2 százalékkal is visszafoghatja a GDP-bővülést.

Szerinte mozgósítani kellene az országban:

  • a közmunkásokat
  • a romákat
  • a lemorzsolódó diákokat
  • azokat az anyákat, akik otthon vannak a gyerekükkel
  • a külföldre ment fiatalokat.

Parragh a munkaerő-importról azt mondta,

tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba.

Parragh László kijelentését még a bevándorlást népszerűsítő tevékenységekre kivetett adó hatályba lépése előtt tette, így ha mondata érthető is úgy, mint ha nem teljesen értene egyet a kormány álláspontjával a bevándorlók ügyében, a 25 százalékos sarcra még biztosan nem kell számítania szavai miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?