Árpád
-2 °C
4 °C

Nyerges átvette a hatalmat a Közgépben és a Hír tv-nél

2018.07.25. 19:15 Módosítva: 2018-07-26 10:21:30

Miután Simicska Lajos átadta cégbirodalmát Nyerges Zsoltnak, "az új tulajdonosi döntésnek megfelelően a mai nappal megtörténtek a személycserék". A Közgép közleménye szerint Vida Ildikó a KÖZGÉP Zrt. és a Mezort Zrt. elnökségéről is lemondott. A cég Igazgatóságának elnöke a mai naptól ismét Nyerges Zsolt. A vezérigazgató pedig az IT eddigi elnökhelyettese, Sárvári Tamás lett.

Tóth Marianna és dr. Nagy Ajtony Csaba lemondott a társaság felügyelőbizottságában viselt tisztségéről, írja közleményében a Közgép.

Szintén változás történt a Mezort Zrt. elnöki tisztségében is, amit mostantól szintén Nyerges Zsolt tölt be, "Simicska Lajos a társaság felügyelőbizottságából távozott". A Hír Tv ZRt. vezérigazgatói posztjára Pauwlik László tért vissza, és megszűnt a társaság igazgatósága. Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató távoztak a csatornától, írja a cég.

A GVH jóváhagyásával a tulajdonosi kivásárlás tranzakciói lezárultak.

Nagy Ajtony Csaba Bodolai László, Kereszty Gábor és Szombathy Pál mellett az Index.hu Zrt. igazgatóságának is tagja. Az igazgatóság a szerkesztőségtől és az Indexen megjelenő tartalomtól függetlenül és elkülönülten végzi munkáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?