Mészáros Lőrinc közelébe került Simicska korábbi cége

2018.11.08. 09:18 Módosítva: 2018.11.08. 12:59
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mészáros Lőrinc közelébe került Simicska korábbi cége

A Mezort Zrt. a Mészárossal és Orbánnal is összeköthető ügyvédhez került.

81 · Nov 08, 2018 09:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Vörös József ügyvéd tulajdonába került a Mezort Zrt. agrárcég, amely korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös tulajdonában volt. Vörös József több szálon kötődik Mészáros Lőrinchez, illetve Orbán Viktorhoz - írja a 444.hu-n megjelent cikkében a Direkt36.

Vörös korábban Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen és jogi képviselője az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás Akadémiát működteti.

Simicska Lajos júliusban, a Fidesz-győzelemmel zárult választások után döntött arról, hogy minden érdekeltségét eladja üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Ugyanakkor már akkoriban arról szóltak a hírek, hogy érdekeltségei nem feltétlenül állnak meg Nyerges Zsoltnál. Igaz, már korábban úgy tűnt, Nyerges Zsolt is háttérbe vonulna: 2017 márciusában lemondott a Mezort Zrt. igazgatótanácsának elnöki posztjáról és átadta azt Vida Ildikó korábbi NAV-elnöknek. Előtte fél évvel pont ugyanez történt a Közgép Zrt.-nél is. Idén júliusban viszont Vida Ildikó mindkét posztról visszalépett és Nyerges Zsoltnak adta vissza azokat.

És bár egyelőre más cégnél nem látszik Mészáros-féle közeledés, a Közgép sorsának alakulását mindenki izgalommal várja. Simicska cégbirodalmának zászlóshajója sokáig az építő cég volt, de a Simicska-Orbán konfliktus után bevétele drasztikusan visszaesett, miután állami megrendeléseket nem kapott többé, de azért teljesen nem nullázódott le.

A Mezort Zrt. egy több cégből álló, sárvári központtal működő mezőgazdasági vállalat. Tavaly közel 2,5 milliárd forint bevételt termelt, 70 millió forintos adózott eredménnyel. A vállalat közvetve három agrárcég tulajdonosa, a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt.

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?