Jászai Gellért távozik a Konzum és az Opus igazgatóságából

2019.04.08. 18:44

Jászai Gellért távozik a Konzum elnök-vezérigazgatója és az Opus Global igazgatósági tagja a társaságok éves rendes közgyűlése után leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a Mészáros Lőrinc cégbirodalmának tőkepiaci tranzakciókhoz leginkább értő embere egy ideje már az Andrássy út 59.-ből átült a Montevideo utca 8.-ba, a 4iG központjába, most pedig bejelentették ezentúl kimondottan az informatikai cégre koncentrál.

A cég közleménye szerint Jászai a 4iG Nyrt.-nél "megkezdett stratégiai feladatokra és vállalatépítésre koncentrál majd."

Jászai részvényesként továbbra is érdekelt az Opusban, de ezután a 4iG-ben "megkezdett építkezésre, az informatikai nagyvállalat dinamizálására, illetve a társaság operatív vezetésére kíván több időt fordítani."

A bejelentés külön érdekes annak a fényében, hogy egy ideje már terjed a piacon a pletyka, miszerint  a tőzsdén jegyzett 4iG Nyrt. megveheti a T-Systems Magyarország Zrt.-t, amely közvetlenül a Magyar Telekom, közvetve pedig a német Deutsche Telekom érdekeltsége.

Tavaly nyáron jelentették be, hogy a Mészáros-érdekeltségeket egybefogó két tőzsdei cég, az Opus és a Konzum megvásárolja az informatikával foglalkozó 4iG vállalatot. A több komoly informatikai vállalkozást tömörítő, 400 főt foglalkoztató 4iG-csoport 2017-ben 16,9 milliárdos forgalmat hozott össze, de veszteséges volt. Viszont önmagában azzal, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került, szárnyalni kezdett a tőzsdén.

Jászai Gellért már évek óta a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb menedzsere, ő vezette a Konzum és az Opimus, később Opus tőzsdei terjeszkedését, a cégháló integrálását, vagyis gyakorlatilag Mészáros majdnem minden üzletéhez köze van. Részletesebben ebben a cikkben írtunk róla.