Meglepő fordulat: a kriptók mezejére lép a Fradi

2023.08.17. 15:43
Partnerséget kötött a Binance és a Ferencvárosi Torna Club. Az egyik legsikeresebb magyar labdarúgócsapat, valamint a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje felkarolja a web3 világát, hogy népszerűsítse azt a sportrajongók körében.

A Binance minden hazai bajnoki mérkőzésen ingyenes, limitált példányszámú NFT-ket biztosít a Ferencváros szurkolóinak. A fehér, zöld és arany színekben pompázó NFT-ket a Fradi szurkolói később beválthatják sálakra, pólókra és mezekre is – jelentette be a Binance.

Ha a szurkolók bizonyos számú gyűjthető tárgyat megszereznek, a szezon végén exkluzív élményekben és Fradi-témájú jutalmakban részesülnek. A Fradi-NFT-k igényléséhez a futballklub szurkolóinak a binance.comon kell fiókkal rendelkezniük. A jelenlegi Binance-felhasználók meglévő fiókjukon keresztül férhetnek hozzá ezekhez az NFT-khez, míg az új felhasználók egyszerűen regisztrálhatnak a weboldalon.

Mi az a NFT?

Az NFT, vagyis „nem cserélhető token” egy egyedi digitális tanúsítvány, amely egy digitális tárgyhoz vagy művészeti alkotáshoz kapcsolódik blokklánc-technológia segítségével. Mivel minden NFT egyedi, nem cserélhető egy másik, azonos értékű tokenre. Ilyen értelemben az NTF másként működik, mint az ismertebb kriptopénzek.

A kriptók mezejére lép a Fradi

A Binance pavilonokat is felállít a stadionon belül, ahol a Fradi szurkolók különböző kriptoeseményeken vehetnek részt. A személyes kapcsolaton túl az érdeklődők online felületeken, például a Groupama Aréna közösségi média oldalain, a Ferencváros mobilalkalmazásán és e-maileken keresztül is kapcsolatba léphetnek a Binance-szel.

Mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy partnerséget kezdhetünk a Ferencvárossal, a magyar futballtörténelem legkiemelkedőbb klubjával. Ez a lépés jelentős előrelépést jelent a web3 hasznosságának növelése felé, és új magasságokba emeli a szurkolói élményt

– mondta Kyrylo Khomiakov, a Binance közép-kelet-európai ügyvezetője. A 2022–2023-as idényben a Ferencváros 34. magyar bajnoki győzelmét ünnepelhette, és sorozatban negyedszer jutott be egy nemzetközi bajnokság csoportkörébe. Az Európa Liga negyeddöntőjében való 2022-es szereplésük közel fél évszázad után jelentette visszatérésüket egy európai verseny kieséses szakaszába.