Újabb programozóiskola zárja be kapuit

2024.02.20. 09:22
A Green Fox Academy után a CodeBerry Programozóiskola is közölte, hogy végleg bezárja kapuit. Honlapjukon azt írták, a legjobb tudásuk ellenére sem tudták a céget pénzügyi szempontból fenntartható vállalkozássá alakítani.

Nyolc év működés után 2024. március 29-én végleg bezár a CodeBerry Programozóiskola – áll a cég közleményében, amelyben hozzáteszik, hogy a korábban megvásárolt kurzusokhoz is eddig a napig lehet hozzáférni a honlapon a megszokott módon.

Mint írják, 2016 és 2024 között a világ 43 országából érkező 200 ezer tanulónak segítettek megtenni a programozástanulás első lépéseit, és különösen büszkék arra a 15 ezer diákukra, akik elköteleződtek amellett, hogy mélyebben is megismerjék a kódolást. 

Azonban az, hogy valaminek önmagában értelme, értéke van, még egyáltalán nem garantálja, hogy üzleti szempontból is sikeres lesz. A legjobb tudásunk ellenére sem tudtuk a CodeBerryt az évek során pénzügyi szempontból fenntartható vállalkozássá alakítani

– írták a honlapon. 

Hozzátették: az elmúlt időszak likviditási kihívásaival és az ezzel járó, tartós erőforráshiánnyal együtt eljött az idő, hogy elbúcsúzzanak. 

Mint megírtuk, decemberben a Green Fox Academy is közölte, hogy nyolc év után végleg bezárja kapuit és nem indít több képzést. Döntésüket a munkaerőpiaci helyzet változásaival magyarázták. A befuccsolt startup tanulói a Codecool programozóiskolánál fejezhetik be folyamatban lévő tanulmányaikat.