Félmilliós fizetésért vette fel Polt lányát az MNB-hez Polt felesége

2017.06.15. 09:02

Valutaváltó

Polt Péter 24 éves lányát, Polt Petrát bruttó félmilliós fizetésért vette fel Polt-Palásthy Marianna az MNB-be, erre jön rá még nagyjából havi 40 ezer forint béren kívüli juttatás, tudta meg a 24.hu

Polt Petra pályakezdőként így nettóban havi 360 ezret kaphat, ami lényegesen több annál, mint amennyit pályakezdő banki jogászok keresnek a versenyszektorban. Az MNB a kezdetektől nem akarta elárulni, hogy mennyiért vették fel a nőt, most azonban közérdekű adatigényléssel kikényszerítették a jegybankból a fizetés összegét. 

Bár, ha azt tekintjük, hogy Polt feleségét, Polt-Palásthy Mariannát HR-vezetőként bruttó 4,95 millió forintos havi fizetéssel látja el közpénzből Matolcsy, amire rájön még nagyjából évi félmilliós béren kívüli juttatás és előző évi személyi alapbérének 3,8 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás. És még legalább a jegybanki alapítványok tisztségeiből beérkező pénzek, ha más állami szervtől nem kap további  pénzt – a pozícióhalmozás ugyanis elég alapvető lett a jegybank üdvöskéinél. 

Persze a jegybankban alapból is jócskán a piaci bér felett fizetnek, a lap becslése szerint a banki bérek feletti átlagosan 20-30 százalékkal lehetnek már az MNB-s bérek szinte minden alkalmazottnál alapból, pozícióhalmozás nélkül.

Polt Petra és Marianna nem vérrokonok, utóbbi ugyanis Polt Péter harmadik felesége, előbbi pedig korábbi házasságból származó lánya. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint egyébként nincs itt semmi látnivaló, Matolcsy az MNB-be egyszerűen csak a legjobbakat veszi fel, így eshetett Polt feleségének választása Polt lányára.  

Ez itt most egy akkora probléma? Miért kellene kizárni bárkit a családi kapcsolatai miatt?

– értetlenkedett a kormányszóvivő.   • Tippek
  • Betét