Antal Attila fizetett házi őrizetben van

2010.02.03. 13:40
A múlt pénteken házi őrizetbe helyezett Antal Attila egykori BKV-vezér, a Vértes Volán Zrt. jelenlegi vezérigazgatója – saját kérésére – az őrizetbe vétele napjától kezdve fizetett szabadságon van, közölte szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Antal Attila január 29-e óta szabadságát tölti, éves kerete terhére, ami 38 munkanap. A Vértes Volán igazgatóságának elnöke a szabadság kivételét engedélyezte  – áll a tulajdonos MNV Zrt. közleményében.Jelenleg a gazdasági igazgató tölti be Antal pozícióját az állami tulajdonban lévő Vértes Volánnál. „Vagyis a mindennapi működés irányítását továbbra is a szakterületi vezetők végzik, tehát erre az időszakra a társaság zökkenőmentes működése biztosított.” A tulajdonos MNV Zrt. szerint egyelőre nincs azonnali beavatkozási kényszer. A Vagyonkezelő – figyelemmel a Vértes Volán érdekeire - az adott helyzetben áttekinti a követendő felelős tulajdonosi magatartás lehetőségeit, áll a nyilatkozatukban. Lefordítva ezt azt jelenti: a vagyonkezelő összehívhatja az Antal felett munkáltatói jogokat gyakorló Vértes Volán közgyűlését, és dönthet úgy, hogy új vezérigazgatót jelöl ki.

A BKV volt vezérét is a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra - volt humánpolitikai igazgató - és társai ellen folyó bűnüggyel kapcsolatban gyanúsították meg hűtlen kezelés miatt. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését a bíróságon. Antal Attilának a következő heteket Budapesten, egy XI. kerületi címen kell töltenie.

Antal Attila, a közlekedési vállalatot 2007. január 1. és 2008. április 17. között vezető vezérigazgató a gyanú szerint súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét: szükségtelen és indokolatlan vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, illetve indokolatlanul magas végkielégítéseket engedélyezett.