Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Összeomlik a Malév?

2011.09.06. 07:38

A soros uniós elnökség miatt jó féléves csúszással, akár napokon belül nyilvános lehet az Európai Unió Malévvel kapcsolatos jelentése. Ebben − a Napi Gazdaság értesülései szerint − tiltott állami támogatás miatt elmarasztalják a magyar kormányokat, amelyek az elmúlt években 100 milliárd forint nagyságrendben juttattak állami forrásokat a bajba került és folyamatosan veszteséges légi cégnek. (A vizsgálatot konkurens fapados légitársaságok kezdeményezték egy évvel ezelőtt.)

A százmilliárd forintos állami "mankó" miatti uniós elmarasztalás a légitársaság végét is jelentheti. Az uniós verdikt egyenes következménye az lehet, hogy a 95 százalékos állami tulajdonban levő Malévnek vissza kell fizetnie az eddig kapott állami támogatást, amire a cég jelenlegi állapotában képtelen lenne. A nemzeti légitársaság sokmilliárdos adósságot és veszteséget görget maga előtt, ráadásul az elmúlt évtizedben több vezető irányítása alatt sem volt képes nyereségesen gazdálkodni.

A tavalyi évet 25 milliárd forintos veszteséggel zárta a légitársaság, idén pedig a legoptimistább becslések szerint is 8-10 milliárdos mínusz várható. Az elmúlt hónapok statisztikái azt mutatják, hogy sem utasszámban, sem a járatok töltöttségében nem tud a Malév csatlakozni a fellendülő turizmushoz, sőt a "hazai pályán" − vagyis a budapesti nemzetközi reptéren − is egyre csökken a részesedése. (A Liszt Ferenc reptéren még sohasem esett 40 százalék alá a Malév részesedése − idén viszont már csak 36 százalékot ért el.)

A közelmúltban megjelent sajtóhírek szerint megindult az előkészítő munka, amelynek középpontjában egy "új", a korábbinál karcsúbb Malév létrehozása áll. A korábbi − nem éppen sikeres − vezérigazgató, Martin Gauss közreműködésével dolgozó négyfős csapat értesüléseink szerint egy 12 repülőgéppel és 400 dolgozóval rendelkező "mini Malévet" tervez, amely a jelenlegi helyébe lépne. (A mai Malévnak 1000 dolgozója és 24 repülőgépe van.) A Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők szerint ez a méretnagyság szinte reménytelenül kicsi − még európai méretekben is. Egy hatékonyan működő "ráhordó" légitársaságnak 26−30 repülőgéppel kellene rendelkeznie.

Nem került le a napirendről a Malév eladása, a Napi Gazdaság értesülései szerint a már ismert kínai (Hainan) és cseh (Travel Service) mellett egy svéd és egy eddig ismeretlenségbe burkolódzó befektetőcsoport jelentkezett a cégért. Számukra viszont csak a berepülési jogok és az amúgy nyereségesen működő földi kiszolgáló cég, illetve a karbantartással foglalkozó Aeroplex jelent értéket.


  • Vennék
  • Hírek