Piroska
-1 °C
5 °C

Van tovább: ismét drágul az üzemanyag

2008.05.19. 15:10
Szerdán a benzin újabb két forinttal, a gázolaj pedig négy forinttal drágul - tudta meg a Portfolio.hu. Az emelés pusztán a múlt heti nemzetközi ármozgásokat figyelve most kevésbé tûnik indokoltnak.

A Portfolio.hu értesülései szerint szerdán 0 órától két forinttal 294,40 forintra emelkedik a benzin bruttó nagykereskedelmi listaára a Molnál, a gázolaj literjét pedig négy forinttal többért, 315,90 forintért méri majd az olajcég a kiskereskedõknek.

Természetesen az egyes kutak árképzése eltérõ, de az emelés összességben azt jelenti, hogy a lakosság a benzint 310 forint alatt nemigen tankolhatja már, miközben a gázolajat 330 forint alatt lesz már nehézkes beszerezni. Mint ismeretes, az elmúlt hét csütörtöki napján a benzin bruttó 5, a gázolaj pedig bruttó nyolc forinttal drágult, így már akkor is rekordszintre emelkedett az üzemanyagok ára idehaza. Most újabb történelmi csúcsra ugrik a benzin és a gázolaj ára.

Laptársunk megjegyzi, hogy a lépés meglepõnek mondható, mivel az üzemanyagok nemzetközi jegyzésárainak múlt heti alakulása most kevésbé indokolta az emelést. A forint erõsödésének köszönhetõen hazai devizában mérve a benzin 1,1 százalékot, a gázolaj pedig 0,3 százalékot esett. (Igaz ugyan, hogy dollárban mérve rendre 1,6, illetve 2,4 százalékos volt a drágulás.)