Árpád
-2 °C
4 °C

4-4 forinttal drágul a benzin és a gázolaj

2008.04.21. 13:02
Megtette a hatását az olajár megállíthatatlan menetelése: a Portfolio.hu értesülései szerint szerdától négy forinttal emeli a Mol a benzin és a gázolaj árát egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a dízelesek üzemanyagát már nagykereskedelmi áron is 300 forintért mérik, miközben a kutakon már a benzinből is nehéz lesz 300 forint alatt tankolni.

Hiába gyengült a dollár és erősödött a forint az elmúlt hét folyamán is, a devizaárfolyamok nem tudták ellensúlyozni az olajárak emelkedése miatt a nemzetközi üzemanyagár-jegyzésekben bekövetkezett drágulást. Emlékeztetőül: az olaj múlt hét pénteken újra rekordot döntött, a WTI típusú nyersolaj ára 115 dollár fölé kúszott.

Ennek az lett az eredménye, hogy a Mol a benzin és a gázolaj bruttó nagykereskedelmi listaárának 4-4 forintos emelése mellett döntött laptársunk, a Portfolio.hu értesülése szerint. Szerdától a benzin nagykereskedelmi listaára 284,4 forint lesz a Molnál, miközben a gázolaj literjét 299,9 forintért mérik.

A fogyasztók nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy újra nagyítóval kell majd keresni azokat a kutakat, ahol még 300 forint alatt van a benzin, a gázolajat pedig inkább már csak 315 forint/liter körül tankolhatjuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?