Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

4-4 forinttal drágul a benzin és a gázolaj

2008.04.21. 13:02
Megtette a hatását az olajár megállíthatatlan menetelése: a Portfolio.hu értesülései szerint szerdától négy forinttal emeli a Mol a benzin és a gázolaj árát egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a dízelesek üzemanyagát már nagykereskedelmi áron is 300 forintért mérik, miközben a kutakon már a benzinből is nehéz lesz 300 forint alatt tankolni.

Hiába gyengült a dollár és erősödött a forint az elmúlt hét folyamán is, a devizaárfolyamok nem tudták ellensúlyozni az olajárak emelkedése miatt a nemzetközi üzemanyagár-jegyzésekben bekövetkezett drágulást. Emlékeztetőül: az olaj múlt hét pénteken újra rekordot döntött, a WTI típusú nyersolaj ára 115 dollár fölé kúszott.

Ennek az lett az eredménye, hogy a Mol a benzin és a gázolaj bruttó nagykereskedelmi listaárának 4-4 forintos emelése mellett döntött laptársunk, a Portfolio.hu értesülése szerint. Szerdától a benzin nagykereskedelmi listaára 284,4 forint lesz a Molnál, miközben a gázolaj literjét 299,9 forintért mérik.

A fogyasztók nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy újra nagyítóval kell majd keresni azokat a kutakat, ahol még 300 forint alatt van a benzin, a gázolajat pedig inkább már csak 315 forint/liter körül tankolhatjuk.