Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nem találtak nagy hibát az Electro Worldnél

2002.04.03. 11:54
Átfogó ellenőrzést tart a Pest megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a budaörsi Electro World műszaki áruházban szerdán miután egyre több lakossági panasz érkezik a hatósághoz - nyilatkozta Bobál Pál, a Pest megyei felügyelőség igazgatója az MTI-nek. A Népszabadság szerint az Electro World több vevőnek nem szállította le a megrendelt árut a vállat határidőre. Az ellenőrök ugyanakkor nem találtak bizonyítékot komolyabb szabálytalanságra.
A fogyasztók többnyire a magyar nyelvű tájékoztatók hiányát, illetve az előleg befizetését követő késői szállítást kifogásolták - közölte a fogyasztóvédelmis vezető. Az egynapos átfogó vizsgálat során kiemelten ellenőrzik a termékjelölést, a jótállást, a raktári készlet rendelkezésre állását.

Semmi komoly

A napilap értesülése szerint voltak olyan vásárlók, akik még mindig nem kapták meg az áruház nyitásakor megvásárolt és kifizetett, rendkívül olcsó akciós termékeket. Ha a panaszok beigazolódnak, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség több millió forintos bírságot is kiszabhat az Electro Worldre - nyilatkozta Bobál Pál.

Ugyanő szerda délután bejelentette, hogy nem találtak kirívó szabálytalanságot a budaörsi muszaki áruházban. Elmondta: folyik a jegyzőkönyvek feldolgozása, és az összesítést követően kerül sor az intézkedésekre. Az ellenőrzés során kisebb, a nagyobb áruházakban szokásos szabálytalanságok fordultak elő, vagyis nem rosszabb a helyzet, mint máshol - fogalmazott Bobál Pál.

A nagy médiahack

Emlékezetes, hogy a szórakoztató és háztartási elektronikai cikkeket kínáló, brit tulajdonú áruház megnyitásakor összegyűlt tömeg komoly közlekedési dugókat okozott Budapesten, a téma ezért vezető hír lett a sajtóban. A rengeteg embert irreális árengedményekkel sikerült odacsalogatni. Az akció azóta iskolát teremtett, hiszen ezzel a gerillataktikával napok alatt országosan ismertté lehet tenni egy üzlet nevét, ami hagyományos reklámokkal sokkal drágább és bizonytalan végeredményű vállalkozás lenne.

Megerősített osztag

Bobál Pál emlékeztetett arra, hogy a Pest megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a területén lévő nagy áruházakat évente egyszer rendszeresen ellenőrzi, függetlenül a lakossági panaszoktól. A mostani vizsgálatot a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársaival megerősítve végzik és arra törekednek, hogy még időben, az áruház működésének kezdetén rendezzék a fogyasztói jogok érvényesülését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!