Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Ezer forintos jegyekkel indít a magyar fapados

2004.04.27. 11:40
Megkezdte jegyértékesítését az első magyar fapados légitársaság. A Wizz Air ezer forintos jegyekkel szeretné meghódítani az utazni vágyókat. A társaság eleinte hét európai állomásra indít járatokat.
A Wizz Air, Európa új diszkont légitársasága a mai nap megkezdte a jegyértékesítést hét európai célállomásra budapesti indulással. A jegyek már 990 forintos áron kaphatók - tájékoztatta az Indexet a társaság. A Wizz Air kezdetben hetente 29 járatot indít Londonba, Barcelonába, Athénba, Rómába, Párizsba, Prágába és Katowicébe. Az első járat Budapestről június 24-én száll fel.

Rövid időn belül a Wizz Air kiterjedt hálózatával, Európa egyik vezető diszkont légitársasága kíván lenni, ezért az elkövetkező hónapokban további célállomásokra indít járatokat. Váradi József igazgató szerint év végére a kilenc repülőgépből álló flottájával a Wizz Air lesz a régió hamradik legnagyobb légitársasága.

Bővülő géppark

Jövőre a géppark körülbelül 10 vadonat új géppel bővül azzal a céllal, hogy 2007-re egy 30-40 gépből álló légiflottával a régió legnagyobb légitársasága legyen a lengyel LOT és a cseh CSA után. A cég már az idei évre nyereséget tervez.

A diszkont-modellnek megfelelően, egyszerre több, elsősorban közép-kelet-európai bázis repülőtérről üzemelteti majd járatait. A légitársaság első járatait 2004 május 19-én indítja Katowicéből Londonba, Berlinbe, Milánóba és Rómába. A tervek szerint a bázis repülőterek száma rövid időn belül ötre emelkedik.

A céget több külföldi, néhány magyar magánszemély és cég alapította tavaly szeptemberben, Londonban. A légitársaság vezetői volt malévosok közül kerülnek ki. Váradi József a magyar légitársaság vezérigazgatója volt, és a csapat tagja Hajdú András a Malév volt kereskedelmi főigazgatója és Farkas Lajos, aki a magyar légitársaság stratégiai programjáért felelt tavalyig.