Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ingyenes utazást kínál egy légitársaság szeptember 11-én

2002.08.08. 12:27
Egy amerikai légitársaság ingyenes utazást kínál mindenki számára szeptember 11-én. A Spirit Airlines közleménye szerint azért szánták rá magukat a lépésre, mivel az utasok tartanak a repüléstől a terrortámadások egyéves évfordulóján - jelentette az Ananova.
A floridai légitársaság szeptember 11-én összesen 90 járatot tervez indítani, mintegy 13 ezer ülőhellyel. A Spirit Airlines becslése szerint az akció mintegy félmillió dollárba kerül majd.

Jacob Schorr vezérigazgató úgy nyilatkozott: "ezen a napon a levegőnek meg kell telnie amerikaiakkal. Megmutatjuk, hogy ezt a nemzetet nem lehet csak úgy lenyomni".

A Spirit azon utasai, akik már megváltották jegyüket 11-ére, a jövőben bármikor utazhatnak egyszer ingyen a társaság járatain. Azok pedig, akik más napon utaznának vissza, csak a felét kell fizetniük a repülőjegy teljes árának.

Nem repülnek 11-én

Az American és a United légitársaságok több szeptember 11-i járatot töröltek a gyenge foglalások miatt. A Delta szintén kevesebb járatot indít a szeptember 9-13. közötti héten.

Néhány európai légitársaság szintén törölte a terrortámadások első évfordulóján induló amerikai járatait.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!