Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingyenes utazást kínál egy légitársaság szeptember 11-én

2002.08.08. 12:27
Egy amerikai légitársaság ingyenes utazást kínál mindenki számára szeptember 11-én. A Spirit Airlines közleménye szerint azért szánták rá magukat a lépésre, mivel az utasok tartanak a repüléstől a terrortámadások egyéves évfordulóján - jelentette az Ananova.
A floridai légitársaság szeptember 11-én összesen 90 járatot tervez indítani, mintegy 13 ezer ülőhellyel. A Spirit Airlines becslése szerint az akció mintegy félmillió dollárba kerül majd.

Jacob Schorr vezérigazgató úgy nyilatkozott: "ezen a napon a levegőnek meg kell telnie amerikaiakkal. Megmutatjuk, hogy ezt a nemzetet nem lehet csak úgy lenyomni".

A Spirit azon utasai, akik már megváltották jegyüket 11-ére, a jövőben bármikor utazhatnak egyszer ingyen a társaság járatain. Azok pedig, akik más napon utaznának vissza, csak a felét kell fizetniük a repülőjegy teljes árának.

Nem repülnek 11-én

Az American és a United légitársaságok több szeptember 11-i járatot töröltek a gyenge foglalások miatt. A Delta szintén kevesebb járatot indít a szeptember 9-13. közötti héten.

Néhány európai légitársaság szintén törölte a terrortámadások első évfordulóján induló amerikai járatait.