Sára, Márió
2 °C
6 °C

Mégsem jelentik be a döntést az M5-ösről

2004.02.10. 17:20
Meggondolta magát a kormány és mégsem jelenti be, milyen döntést hoztak az M5-ös autópálya kivásárlásáról. Az Indexnek délelőtt a gazdasági tárcánál sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták a Népszabadság információját, hogy még kedden nyilvánosságra hozzák, milyen módon lesz a matricás rendszer része az autópálya.
Mégsem jelentik be, milyen döntést hoztak az M5-ös autópálya kivásárlásáról - értesült az Index. A Népszabadság információi szerint ugyanis a kabinet a bejelentést Orbán Viktor keddi országértékelő beszédéhez igazította volna. Az Index kérdésére a gazdasági tárcánál délelőtt elmondták: sem cáfolni sem megerősíteni nem kívánják a napilap információját.

A készülő megállapodásról sem a minisztérium, sem az Alföldi Koncessziós Rt. nem árul el részleteket. A minisztériumnál azzal az indokkal zárkóznak el minden nyilatkozattól, hogy "nem szeretnék gyengíteni a kormány tárgyalási pozícióit".

Az AKA rt.-nél sem árultak el részletek a szerződésekről. Kérdésünkre annyit elmondtak, hogy az utóbbi napokban nagyon intenzív tárgyalások folytak a társaság és a minisztérium között. A kormány előtt olyan javaslatok vannak, melyekre a részvényesek már rábólintottak - nyilatkozta az Indexnek Garai Valéria sajtófőnök.

Ezek után már csak a kormányon múlik a döntés. A Népszabadság információi szerint két verzió fekszik a kormány előtt. Az egyik megoldás szerint az állam a részvények negyven százalékát veszi meg 35 milliárd forintért. A másik tervezet alapján 72 milliárd forintért vásárolnák meg az autópálya egészét.