Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Marad a MÁV Biztosító ügyfeleinek havi díja

2008.04.14. 14:39
Nem érheti hátrány a MÁV Biztosító ügyfeleit, amikor a kötelező biztosítások portfoliója átkerül egy másik társasághoz. Az ügyintézés folyamatos lesz, maradnak a díjak. Kivételesen azt is megengedik az ügyfeleknek, hogy 30 napon belül felmondják a szerződést és másik biztosítót válasszanak. A MÁV Biztosítónál június 30-ig ki kell választani azt a társaságot, mely átveszi a kötelező gépjárműbiztosítási portfoliót.

Nem érheti hátrány a MÁV Biztosító ügyfeleit, ha júliustól egy másik biztosító átveszi a kötelező felelősségbiztosítási portfoliót. A PSZÁF ugyanis április 7-től felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület működését, ettől a naptól kezdve a társaság nem fogadhatott be új kötelezőbiztosítási szerződéseket. Azóta sikkasztás miatt is nyomoznak a biztosító ellen, vezetője és további három ember előzetes letartóztatásban van.

A PSZÁF felügyeleti biztosokat rendelt ki a biztosítóhoz, hogy biztosítsák a normál ügymenetet. A MÁV Biztosítónak június 30-ig ki kell választani azt a társaságot, mely átveszi a portfoliót, és a határidőig el kell készíteni a szerződéstervezetet is – nyilatkozta az Indexnek Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Alapesetben az ügyfeleknek semmit nem kell tenniük, az új biztosítónál is ugyanazok a feltételek vonatkoznak rájuk, mint addig. Vagyis év végéig nem változik a biztosítási díj.

Ezen kívül az ügyfeleknek kivételesen arra is lehetőségük lesz, hogy harminc napon belül felmondják a szerződést, ha nem akarnak a portfoliót átvevő biztosítónál maradni. Erre normál ügymenetben ugye nincs módja az autótulajdonosoknak, csak évente egyszer válthatnak biztosítót, év közben nem. Most azonban a különleges helyzet miatt erre is lesz lehetőségük. Az átszerződött ügyfeleknél az új, választott biztosító által kiszabott díjakat kell fizetni.

Nem érheti hátrány az ügyfelet folyamatban lévő kárrendezés alatt sem, az új biztosító ugyanis minden ügyet – így a kárügyeket is – átvesz. A portfolióval együtt a kárkifizetésre képzett tartalék is átkerül a másik biztosítóhoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!