Eleonóra
-1 °C
2 °C

Megint fellebbez a Bombardier

2005.06.07. 13:46
Kapcsolódók (9)
A közbeszerzési döntőbizottság nem tiltotta meg a szerződéskötést, így a MÁV folytatja a tárgyalást a Stadler céggel a motorvonatok szállításáról, de szerződéskötéssel megvárja a bizottság döntését.
A MÁV június elsején a Stadlert hirdette ki a motorvonat beszerzési tender nyertesének, a másik pályázó, a Bombardier ajánlatát érvénytelennek minősítette. A MÁV tájékoztatása szerint a Bombardier június 3-án vette át a döntés írásos indoklását.

A Bombardier legújabb ajánlatát azért nyilvánították érvénytelennek, mert a MÁV szerint a tenderkiírás előírja, hogy soronként is reális ajánlatot kell beadni, a pályázó pedig megpróbálta kihasználni kihasználták a MÁV pontozásának sajátosságait. Mint azt korábban is megírtuk, a sok ponttal jutalmazott karbantartást és tisztítást gyakorlatilag ingyen vállalták, miközben más, a MÁV által alulsúlyozott rubrikákba nagyobb összeget írtak.

A Bombardier június 2-án a közbeszerzési döntőbizottsághoz (KDB) jogorvoslati kérdelmet nyújtott be, a kérelem tartalma egyelőre nem ismeretes. A megindult az eljárás keretében június 17-én tárgyalja a beadványt a KDB. A MÁV addig nem köt szerződést, amíg nem születik meg a KDB határozata.