Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Stop az új online játéknak

2008.06.12. 07:49
Egyelőre nem indíthatja el tervezett online játékrendszerét a Szerencsejáték Zrt., így döntött a nemzeti vagyontanács. A testület szerint ez a lépés ugyanis "nem időszerű", ráadásul a szerencsejátékokkal kapcsolatos hosszú távú stratégia sem alakult még ki.

Egy ideig még várniuk kell azoknak, akik a Szerencsejáték Zrt. tervezett új internetes játékán szeretnének nagyobb nyereményhez jutni. A nemzeti vagyongazdálkodási tanács ugyanis nem tartja időszerűnek az új internetes játékrendszer megvalósítását, nem hagyta jóvá az új internetes játékrendszer megvalósítására vonatkozó vállalkozási szerződés megkötését.

A Szerencsejáték Zrt. korábbi pályázatára három ajánlat érkezett, ám a befutónak tekinthető pályázóval nem köthet szerződést a társaság, mert egyelőre nem dőlt el, hogy a Szerencsejáték Zrt. milyen feltételekkel kapcsolódik az új tulajdonosi programba. Az új játék kifejlesztése körülbelül egy évet igényel, ráadásul a szerencsejátékokkal kapcsolatos hosszú távú stratégia sem alakult ki - indokolta döntését a vagyontanács.

A vagyontanács döntése értelmében a Balatoni Hajózási Zrt.-ben lévő 48,99 százalék szavazati arányt megtestesítő állami részvénycsomag a hajózási cégben részesedéssel rendelkező önkormányzatok tulajdonába kerül ingyenesen, mégpedig a meglévő részesedésük arányában.

Az átvevő önkormányzatok egyetemleges kötelezettséget vállalnak többek között arra, hogy a részvények átadását követően a Balatoni Hajózási Zrt. átadáskori alaptőkéjét 576 millió forinttal megemelik (más nem vehet részt a tőkeemelésben). A helyhatóságok azt is vállalják, hogy a tőkeemelésen túl az ingyenes átruházási szerződés megkötésétől számított négy éven belül a Balatoni Hajózási Zrt. részére további 1,4 milliárd forint tőkejuttatást biztosítanak.

A vagyontanács döntött arról is: átad hasznosításra az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak több, a tárca profiljába illő vállalkozást. A listára felvették mások mellett a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft.-t, a Magyar Cirkusz és Varieté Kht.-t és a Nemzeti Színház Zrt.-t.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek