Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újrakezdhetik a sztrájkot a vasutasok

2008.03.28. 15:46
Április elsején tárgyal a VDSZSZ a munkáltatóval, ha akkor sem tudnak megegyezni, a hét második felében megint sztrájkolnak. A vasutasok követelései változatlanok.

A VDSZSZ Szolidaritás Elnöksége az Országos Választmány felhatalmazása alapján március 28-i ülésén arról határozott, hogy az április elsejei, munkáltatókkal folytatott tárgyalások eredménytelensége esetén jövõ hét második felében folytatják a sztrájkot. A munkabeszüntetés kezdetét az elnökség "megfelelõ idõben nyilvánosságra hozza" – tudatta a VDSZSZ közleményben.

A VDSZSZ továbbra is tíz százalékos alapbérarányos pótlék kifizetését követeli a kiszervezett munkavállalók – így a MÁV Gépészeti ZRt., MÁV Start ZRt., valamint a MÁV Trakció ZRt. dolgozói – részére.

Ezen kívül a MÁV Cargo ZRt. privatizációs bevételébõl továbbra is 250 ezer forint kifizetését követelik valamennyi vasutas munkavállaló számára. A szakszervezet újra felvette a követelései közé a tavaly bezárni tervezett 38 szárnyvonal ügyét. Ezen kívül a vártnál magasabb idei infláció miatt további 1,1 százalékos béremelést is kérnek.

A vasutasok február elején sztrájkoltak elõször, a munkabeszüntetést többször, legutóbb február 25-én függesztették fel. De mindvégig hangsúlyozták, hogy csak átmenetileg függesztették fel a sztrájkot.