Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Egyesül a Warner Music és a BMG?

2003.05.12. 11:38
Az AOL és a Bertelsmann zenei részlegének összeolvadásával létrejövő cég rendelkezne többek között Madonna, Christina Aguilera vagy Elvis Presley és a Led Zeppelin zenéinek jogaival.
Az AOL Time Warner Inc. és a Bertelsmann AG zenei részlegeik egyesítéséről tárgyal, közölte a Wall Street Journalra hivatkozva a YahooNews. Az új cég sikeresen vehetné fel a versenyt a Vivendi zenei csoportjával, a piacvezető Universal Music Grouppal.

Utolsó fázis

A WSJ forrásai szerint az üzlet egyelőre meglehetősen bizonytalan, de a tárgyalások már az utolsó fázisban tartanak. A Warner Music Group és a BMG összeolvadásával létrejövő új vállalatban a két fél várhatóan 50-50 százalékos részesedéssel bírna. A vállalat vezetőiről még nem szültetett megállapodás.

A hírt sem az AOL, sem a Bertelsmann nem kommentálta. A Warner tavalyi bevétele 4,2 milliárd, a BMG-é 2,7 milliárd dollár volt.

Inkább az EMI a Warnert?

Az internetes fájlcserélők és kalózkiadások miatt nehéz helyzetbe került ágazatban az utóbbi időben megsokasodtak az egyesülési kezdeményezések. Az Apple Computer Inc. ajánlatot tett az Universal Music megvásárlására, februárban pedig felröppent a hír, hogy az EMI megveszi a Warner Music-ot.