Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Az EMI megveszi a Warner Music-ot?

2003.02.24. 15:30
Az AOL Time Warner a Wall Street Journal értesülései szerint a Warner Music eladásáról kezdett tárgyalásokat a brit EMI Group Plc-vel.
A lap által megkérdezett, nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a többségi részvénycsomag értéke három-négymilliárd dollár lehet. Bár a tárgyalások csak nemrég kezdődtek, és a közeljövőben nem várható megegyezés, a lap szerint egyáltalán nem váratlan, hogy a hamis cd-k és internetes fájlcserélők miatt csökkenő eladások nyomán a kiadók egyesülési tárgyalásokat kezdenek.

Az AOL a rekordveszteség miatt kénytelen eladni

Szakértők szerint az viszont meglepő, hogy épp az EMI kezd felvásárlásba. Sokan ugyanis arra számítottak, hogy az utolsó nagy független kiadót előbb-utóbb valamelyik médiaóriás bekebelezi. Az AOL Time Warnernek ugyanakkor kapóra jöhet ez üzlet miután a cég 2002-ben rekordméretű, százmilliárd dolláros veszteséget produkált. Richard Parsons vezérigazgató be is jelentette, hogy az idei év legfontosabb célja a vállalat adósságainak csökkentése.

Robbie Williams és Madonna

Ha az üzlet létrejön, az új kiadó az amerikai piac 22 százalékát uralná. A piacvezető, a Vivendi Universal-hoz tartozó Universal Music a piac egyharmadát mondhatja magáénak. Az EMI adja ki Norah Jones és Robbie Williams, a Warner Kid Rock, Madonna és Missy Elliott lemezeit. Sőt, a cégegyesüléssel megoldódhat az Óz zenéje körül kialakult jogvita is.  • Vennék
  • Hírek