Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Barlangot árul egy üzletember aszteroidahullás esetére

2002.07.26. 15:39
Egy wales-i üzletember helyeket árul egy barlangban, ahová reményei szerint elrejtőzhetnek kuncsaftjai aszteroidahullás esetén, ami egyes tudósok szerint 2019-ben várható. Egy felnőtt 1000 fontért (azaz csaknem 400 ezer forintért) bújhat el a föld mélyére, a gyerekek viszont ingyen.
Ashford Price helyeket kínál egy, a wales-i Abercrave-ben található barlangban. Egy belépő ára 1000 font egy hétre - adta hírül az Ananova.

Nemrég tették közzé, hogy tudósok számítása szerint a 2002 NT7 névre keresztelt aszteroida 2019. február 1-jén találkozhat össze a Földdel. A becslések szerint a meteor átmérője két kilométer lehet, ami elég ahhoz, hogy leradírozzon egy kontinenst a Föld színéről.

Gyerekeknek ingyen

Mr. Price a hír hallatán egy hirdetést tett közzé a helyi lapban, amelyben védelmet kínál az aszteroida becsapódása esetére. A gyerekek ingyen mehetnek be; míg a felnőtteknek 1000 fontot kell fizetniük. Az összeg fejében egy heti élelmet és világítást is kapnak.

Az élelmes üzletember szerint eddig körülbelül tucatnyian érdeklődtek nála. Azt állítja: a barlang 300 méter mélyen található, és egy meteorit becsapódása esetén körülbelül száz embernek biztosíthatna menedéket egy hétig.