Judit
2 °C
7 °C

Kínai bloggerek bojkottálnák a Coca-Colát

2008.04.09. 16:22
Egy kínai blogger szerint a Coca-Cola egy német hirdetésben Tibet szabadságát támogatja. Bojkottra szólított fel.

Elõször a tibeti menekültek bírálták a Coca-Cola céget, hogy szponzorálja az olimpiai láng világkörüli útját. Most kínai bloggerek támadják a céget, mert szerintük egy németországi reklámban nyíltan kiállnak a szabad Tibet mellett – írja a Guardian.

Forrás: Blood & Treasure

Egy német vasútállomáson látott plakát hullámvasutazó budhista szerzeteseket ábrázol, a szlogen pedig "Make it real" (Tedd valósággá). A hirdetés kivágta a biztosítékot egy kivándorolt kínai bloggernél, aki Kína egyik legnépszerûbb fórumára, a Tianyára is beküldte a képet. Szerinte Németország és a Coca-Cola Tibet szabadágát hirdeti, éppen ezért az üdítõgyár termékeinek bojkottjára szólított fel. A magyarázat: a három szerzetes Tibetet jelenti, a hullámvasút a szabadságot, a szlogen pedig, hogy tegyék meg.

A fórumban néhányan erõltetettnek gondolják a magyarázatot, de a legtöbben támogatják a bojkottot.

A Coca-Cola szóvivõje azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy sajnálják, ha valakit megbántottak a képpel, melyet egy 2003-as kampányukból vettek megint elõ. A plakát egyébként elõször egy brémai üzlet kirakatában jelent meg elõször, az akkori kampányban arra próbálták rávenni az embereket, hogy próbáljanak ki valami teljesen újat. A képnek semmi köze Tibethez, és nem támogat semmilyen politikai törekvést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?