Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Fizetniük kell a Madoff-ügyfeleknek

2008.12.23. 13:26
A piramisjátékot futtató volt Nasdaq elnök brókercégét végelszámoló vagyonkezelője 6 évre visszamenőleg a nyereség mellett a tőkerészleteket is kifizettetné a korábban kiszállt ügyfelekkel.

Számos jótékonysági szervezet, hedge fund és magánbefektető életét keserítheti meg a Madoff Investment Securities végelszámolását végző megbízott, aki most beperelné a csalásról alkalmasint mit sem sejtő, de pénzét még időben kivevő volt ügyfeleket.

Ez azzal járhatna, hogy a magukat eddig szerencsésnek tudó befektetők 2002-ig visszamenőleg fizethetnék ki nemcsak nyereségüket, de a törlesztett tőkerészleteket is.

Irving Pickard végelszámoló azzal magyarázza lépését, hogy a megkárosított ügyfelek kifizetésére nem állnak rendelkezésre kellő források. A csődjog lehetővé teszi a végelszámoló vagyonkezelőnek, hogy visszaszerezze a csalás keretében szétosztott nyereség visszaszerzését és a megkárosított ügyfelek közti újbóli szétosztását – magyarázta a Bloombergnek a kérdés jogi hátterét Lynn LoPucki, a Harvard Egyetem jogász professzora.  • Bérelnék
  • Hírek