Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

A milliókat fizető utas lesz a király

2008.04.11. 07:16
Az semmi, amit eddig a repülőgépeken a first classon utazók megkaptak, a repülőtársaságok még több luxusszolgáltatást fognak nyújtani, csak hogy magukhoz édesgessék a krőzusokat.

Még több exkluzív szolgáltatással próbálják majd meg rávenni az utasokat a légitársaságok, hogy borsos felár ellenében első osztályon utazzanak. A bővítés oka érdekes módon a szűkülő piac, piaci elemzők szerint ugyanis a magánrepülőgépek terjedése miatt a jelenleg mintegy 35 nagyobb légitársaság által kínált first class néhány éven belül már csak alig két tucat vállalatnál lesz elérhető.

Azok a légitársaságok, amelyek viszont kitartanak a több százezer, tengerentúli utaknál pedig a több millió forintot fizetni hajlandó utasok mellett, ugyanakkor látványos versenybe kezdenek majd egymással. Az utóbbi pedig a szolgáltatások számának és színvonalának bővülésében lesz tetten érhető.

Az első osztály már eddig is minden irányban állítható bőrfotelokkal, neves szakács által készített ételekkel vagy éppen a reptéri VIP-váró olyan szolgáltatásaival kényeztette az ügyfeleket, mint a masszázs vagy a pedikűr.

Az előrejelzések szerint a jövőben az ételválaszték tovább bővül, sőt kérés esetén saját szakácsot is hozhatnak a gépre - igaz, ez a lehetőség a hírességek számára eddig is megadatott -, multimédiás szolgáltatásból is több lesz majd és a kijelzők mérete is nő. A jövőben a fedélzeten el fognak terjedni a privát kabinok is, amelyekhez akár külön fürdőszoba is járhat, ezekben teljesen elszeparáltan lehet utazni a többi utastól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!