Emőke
-4 °C
9 °C

Megtalálták a titkos Parmalat-vagyont

2004.11.16. 16:10
Eddig 8,9 millió eurós titkos vagyont talált egy ügyvédcsoport, ami az egész világon kutat az eltűnt pénz után.
A Parmalat alapítója és volt főnöke, Calisto Tanzi régóta keresett titkos vagyonát vélte megtalálni egy ügyvédcsoport, amely a Parmalat csődgondnokának megbízásából kutat világszerte a titkos Parmalat-vagyon után: a La Repubblica híre szerint az ügyvédek a franciaországi Chamonix-ban, Brazíliában és Uruguayban akadtak ingatlanok és számlák nyomára.

Rejtegeti

Egy londoni ügyvédi iroda közlése szerint eddig 8,9 millió eurós titkos vagyont találtak. A franciaországi luxus síparadicsom, Chamonix a Tanzi-család helyi ingatlanvásárlásai nyomán szinte már egészében a vállakozócsalád vagyonává lett. Tanzi ezen kívül még dél-amerikai titkos számlákkal, valamint ottani villákkal és luxusjachtokkal is rendelkezett. Szakértők úgy sejtik, hogy Tanzi Montevideóban 1,2 milliárd eurót rejteget, egy "Wishaw Trading" nevű társaság számláin.

Tanzi a dél-amerikai titkos vagyont föltehetőleg a botrányokkal övezett mendzsere, Gianni Grisendi révén épített fel, aki 2000-ig a Parmalat brazil leánycégének vezetője volt. Tanzi ügyvédje határozottan tagadta a La Repubblica jelentését, hangsúlyozva, hogy a Tanzi család tulajdonában levő ingatlanok bevételeit rendszeresen jelentették a Parmalat adóbevallásaiban.