Erik, Alexandra
EUR 386,12 Ft
USD 366,62 Ft
11 °C
23 °C

Hárommilliárdos veszteség a United Airlines-nál

2003.01.31. 16:25
A United Airlines anyavállalata, a UAL Corp. 2002-es vesztesége elérte a 3,2 milliárd dollárt, közölte a cég pénteken. A cég nem tudta megelőzni az American Airlines-t, amelynek anyavállalata, az AMR Corp. nemrég 3,5 milliárdos veszteségről számolt be.
A vállalat 2001-es vesztesége 2,1 milliárd dollár volt, a cég bevételei 2002-re 12 százalékkal 14,3 milliárd dollárra csökkentek. A tavalyi év utolsó negyedévének vesztesége másfélmilliárd dollár, annak ellenére, hogy a bevételek az egy évvel korábbi 2,9 milliárd után elérték a 3,5 milliárd dollárt.

Fapados légitársaságot indítana

A légitársaság decemberben folyamodott csődvédelemért, és most új üzleti terven dolgozik. A Reuters értesülései szerint a cég egy új fapados légitársaságot akar indítani, de még nem tudni, a járatok milyen útvonalakon, milyen gépekkel üzemelnének, és hogy a jegyárak hogyan alakulnak.

Az alkalmazottaknak nem tetszik

A cég hitelezői már megkapták az új társaságról szóló terveket, az alkalmazottak még nem. A pilóták és légi kísérők ugyanakkor már bejelentették, hogy nem tartják jó ötletnek az olcsó légitársaság beindítását. (A United Airlines 1994 óta 55 százalékban az alkalmazottak tulajdonában van.) A szakszervezetek egyébként korábban már belementek egy ideiglenes fizetéscsökkentésbe, amivel a cég havonta hetvenmillió dollárt spórol meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét