Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Kapható a Kalasnyikov vodka

2004.09.22. 11:47
Már kapható Oroszországban és néhány londoni szórakozóhelyen Mihail Kalashnyikov legújabb terméke, a Kalasnyikov vodka. A 84 éves tábornok büszkén mutatta be a 24 dollárért kapható italt.
Oroszország két legsikeresebb exportterméke most egyesült a Kalasnyikov vodka megjelenésével - írja a BBC Online. Mihail Kalasnyikov, az AK-47-es gépfegyver megalkotója, büszkén mutatta be az új italt Londonban.

A tábornok azután fejlesztette ki az új gépfegyvert, miután megsebesült a második világháborúban. Szavai szerint a Kalasnyikov vodkával csak öregbíteni szeretné a világhírű nevét.

Gerillák kedvence

Mihail Tyimofejevics Kalasnyikov

A Kalasnyikov egyébként már hosszú ideje gerillák kedvence. A tábornok hangsúlyozta, hogy a fegyvert hazafias érzelmektől vezetve tervezte meg. "Csak meg akartam védeni az országot" - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek. A fegyvert az uráli Izsevszkben gyártják.

A Kalasnyikov vodkát Szentpéterváron állítják elő, az üzletekben 24 dollár körüli áron kapható majd. Sőt, London egyes szórakozóhelyein is árulni fogják.

A tábornok azután egyezett bele, hogy nevét adja az italhoz, hogy a vodka brit forgalmazója, John Florey felkérte erre.  • Vennék
  • Hírek