Tóásó állítólag beismerte bűnösségét

2009.04.28. 20:55 Módosítva: 2009.04.28. 20:55
Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állítja a bolíviai La Razón című lap, hogy Tóásó Előd beismerte bűnösségét. Ugyanez a lap egy nagyon zavaros beszámolót közöl arról, hogy Rózsa-Flores Jorge Hurtado Flores néven pavilont bérelt, de a pavilon tulajdonosa ezt cáfolta.

Beismerte bűnösségét a La Pazban fogva tartott Tóásó Előd és Mario Tadic, a bolíviai kommandósok április 16-i, Santa Cruz-.i rajtaütésének két túlélője, állítja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a La Razón című fővárosi napilap. A lapnak nyilatkozó névtelen forrás szerint Tadic "minden múltbeli cselekedetét bánja", beleértve kapcsolatát a Rózsa Flores Eduardo által vezetett csoporttal.

Tóásó és Tadic
Tóásó és Tadic

Tóásóról ugyanő azt mondta, "ő ártatlanabb". A forrás állítólag a La Paz-i börtönben beszélt Tadiccsal és Tóásóval, az utóbbi azt mondta neki, hogy Rózsa Flores Eduardo csábította Bolíviába, mert itt megtalálhatja "kedvenc exotikus madarait és állatait".

Azt is mondta, hogy Tadic és Tóásó elismerték, hogy egy felforgató csoport tagjai voltak.

A La Razón további zavaros információkkal is szolgált. Értesüléseik szerint a rendőrség most Alejandro Melgar Pereira ügyvédet keresi, aki állítólag segített Eduárdó Rózsa-Floresnek, aki Germán Aguilera Roca álnéven vásárolt autót. A lap szerint Flores még a Jorge Hurtado Flores álnevet is használta, ezen a néven bérelt egy pavilont Santa Cruzban - a rendőrök egy pavilonban fegyvereket találtak, az nem derül ki a La Razón cikkéből, hogy erről a pavilonról van-e szó.

Mindenesetre a távközlési cég, amitől a pavilont bérelték, tagadja, hogy bármiféle szerződést kötött volna bármiféle Jorge Hurtado Floresszal. A szóban forgó pavilont José María Romero bérelte tőlük az Austin National Company nevű cég nevében.

Az El Deber című lap értesülései szerint bírócsere történt az ügyben. Betty Yaníquez és Róger Valverde után Nancy Parra bírónőre szignálták az eljárást, s állítólag már kedden meghallgathatja az ügyészség által kulcsfontosságúnak minősített tanút, akit csak "az Öreg" néven emlegetnek. Ő az, aki azt a felvételt készítette, amin állítólag Flores, Dwyer és Magyarosi, az április 16-i rajtaütés halálos áldozatai merényletekről beszélgetnek. A felvétel hangminősége rossz, szakadozott.