Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lelőttek két palesztint a Gázai övezet és Izrael határán

2010.01.10. 12:12
Az izraeli hadsereg szóvivője nem tud az esetről, és arról sem nyilatkoznak, hogy szintén a mai napon lerombolták negyven palesztin mezőgazdasági munkáscsalád szállást Ciszjordánia északi részén. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kormány rendes heti ülésén vasárnap kijelentette, hogy Izrael minden radikális palesztin támadásra azonnal és nagy erővel válaszol.

Az izraeli hadsereg szóvivője azonban úgy nyilatkozott: nem tud arról, hogy katonák lövést adtak volna le a térségben. A palesztin források elmondták: az izraeli hatóságok kérték tőlük, hogy hozzanak ki két holttestet a határövezetből. Mindkét embert lelőtték, tették hozzá a palesztin mentők. Palesztin civil források arról számoltak be, hogy robbanást hallottak a határövezetnek e térségéből.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kormány rendes heti ülésén vasárnap kijelentette: nagyon súlyosnak ítéli meg azt, hogy a héten húsz aknagránátot, illetve rakétát lőttek ki Izraelre a Hamász radikális palesztin szervezet irányítása alatt álló Gázai övezetből. Ismét leszögezte, hogy Izrael minden ilyen támadásra azonnal és nagy erővel válaszol.

Az izraeli légierő a héten csapássorozatot hajtott végre a Gázai övezetben az onnét kiinduló rakétatámadások miatt. A légicsapásokban három palesztin meghalt. Netanjahu közölte: a légitámadások csempészalagutak és fegyvergyártó üzemek ellen irányultak.

Az izraeli hadsereg lerombolta vasárnap mintegy negyven palesztin mezőgazdasági munkáscsalád átmeneti szállását a megszállt Ciszjordánia északi részén - közölték izraeli biztonsági szolgálatok és palesztin szemtanúk. A hadsereg jelentős számú katona biztosítása mellett rombolta le a barakkokat a Náblusz melletti Tana faluban. A katonák előtte utasították a palesztin munkáscsaládokat, hogy költözzenek ki az építményekből. A hadsereg nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.