Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Lelőttek két palesztint a Gázai övezet és Izrael határán

2010.01.10. 12:12
Az izraeli hadsereg szóvivője nem tud az esetről, és arról sem nyilatkoznak, hogy szintén a mai napon lerombolták negyven palesztin mezőgazdasági munkáscsalád szállást Ciszjordánia északi részén. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kormány rendes heti ülésén vasárnap kijelentette, hogy Izrael minden radikális palesztin támadásra azonnal és nagy erővel válaszol.

Az izraeli hadsereg szóvivője azonban úgy nyilatkozott: nem tud arról, hogy katonák lövést adtak volna le a térségben. A palesztin források elmondták: az izraeli hatóságok kérték tőlük, hogy hozzanak ki két holttestet a határövezetből. Mindkét embert lelőtték, tették hozzá a palesztin mentők. Palesztin civil források arról számoltak be, hogy robbanást hallottak a határövezetnek e térségéből.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kormány rendes heti ülésén vasárnap kijelentette: nagyon súlyosnak ítéli meg azt, hogy a héten húsz aknagránátot, illetve rakétát lőttek ki Izraelre a Hamász radikális palesztin szervezet irányítása alatt álló Gázai övezetből. Ismét leszögezte, hogy Izrael minden ilyen támadásra azonnal és nagy erővel válaszol.

Az izraeli légierő a héten csapássorozatot hajtott végre a Gázai övezetben az onnét kiinduló rakétatámadások miatt. A légicsapásokban három palesztin meghalt. Netanjahu közölte: a légitámadások csempészalagutak és fegyvergyártó üzemek ellen irányultak.

Az izraeli hadsereg lerombolta vasárnap mintegy negyven palesztin mezőgazdasági munkáscsalád átmeneti szállását a megszállt Ciszjordánia északi részén - közölték izraeli biztonsági szolgálatok és palesztin szemtanúk. A hadsereg jelentős számú katona biztosítása mellett rombolta le a barakkokat a Náblusz melletti Tana faluban. A katonák előtte utasították a palesztin munkáscsaládokat, hogy költözzenek ki az építményekből. A hadsereg nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!