Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kim Dzsongun már megérkezett Szingapúrba

2018.06.10. 11:59 Módosítva: 2018-06-10 15:44:17

Magyar idő szerint vasárnap fél 9 körül megérkezett Szingapúrba Kim Dzsongun a történelmi találkozó előtt – írja az MTI.

Az észak-koreai vezető a kínai légitársaság gépén utazott, a Csangi reptérről pedig rögtön a St. Regis Hotelbe vitték, ahol küldöttsége megszáll. Donald Trump amerikai elnök érkezését is vasárnapra várják, közép-európai idő szerint fél háromkor száll le a gépe Szingapúrban.

A phenjani vezető június 12-én találkozik Trumppal a Sentosa szigetén található Capella Hotelben, ami történelmi jelentőségű esemény, hiszen először ül tárgyalóasztalhoz hivatalban lévő amerikai elnök az észak-koreai vezetővel. A megbeszélés központi témája a Koreai-félsziget atommentesítése lesz, amelynek egyik első lépése, hogy Phenjan feladja atomprogramját.

2018-06-10T105415Z 1090401972 RC1211AB8970 RTRMADP 3 NORTHKOREA-
Fotó: Athit Perawongmetha / Reuters

A két politikus a találkozó előtt egyébként megbeszélést folytat majd Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnökkel is.

Május 10-én hangzott el először, hogy június 12-én, Szingapúrban találkozhat Trump és Dzsongun, miután az amerikai külügyminiszter két nappal korábban Phenjanba utazott. Aztán viszont az amerikai elnök a tőle megszokott stílusban hol lemondta a csúcsot, hol mégis hajlandóságot mutatott a találkozóra, és persze az sem segített, hogy egyszer Észak-Korea is bedühödött egy hadgyakorlat miatt.

Időközben – a várakozásoknak megfelelően – Trump is megérkezett Szingapúrba.