Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Én adtam a novicsokos üveget a barátnőmnek

2018.07.24. 16:16

„Emlékszem, hogy találtam egy eldobott parfümös üveget, amit később ajándékként adtam Dawnnak" – nyilatkozta Charlie Rowley a Sunnak. A férfit és barátnőjét, Dawn Sturgess-t június 30-án eszméletlen állapotban szállították kórházba mérgezés gyanújával. Mindketten kómába estek, Sturgess pedig nyolc nappal később meg is halt.

Igazolták, hogy ugyanattól a szovjet idegméregtől, a novicsoktól betegedtek meg, amivel márciusban a brit-orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripalt, és lányát is megmérgezték.

Dawn Sturgess
Dawn Sturgess
Fotó: Handout / Reuters

„Nem hiszem, hogy valaha is fel fogom tudni dolgozni az elvesztését" – mondta Rowley, akit még mindig kórházban ápolnak, de már magához tért, és a rendőrök is kikérdezték.

A férfi feltehetőleg a sailsbury-i Queen Elizabeth Gardens-ben találta az üvegcsét, nem messze attól a helytől, ahol Szkripalt és lányát találták eszméletlenül még márciusban. Az üveg novicsok idegméreggel volt tele, és minden bizonnyal Szkripalék támadója hagyta hátra.

A Scotland Yard múlt héten azonosította Szkripalék feltételezett támadóit, ám már mindketten elhagyták az országot. A két támadó álnéven távozott.