Én adtam a novicsokos üveget a barátnőmnek

2018.07.24. 16:16

„Emlékszem, hogy találtam egy eldobott parfümös üveget, amit később ajándékként adtam Dawnnak" – nyilatkozta Charlie Rowley a Sunnak. A férfit és barátnőjét, Dawn Sturgess-t június 30-án eszméletlen állapotban szállították kórházba mérgezés gyanújával. Mindketten kómába estek, Sturgess pedig nyolc nappal később meg is halt.

Igazolták, hogy ugyanattól a szovjet idegméregtől, a novicsoktól betegedtek meg, amivel márciusban a brit-orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripalt, és lányát is megmérgezték.

Dawn Sturgess
Dawn Sturgess
Fotó: Handout / Reuters

„Nem hiszem, hogy valaha is fel fogom tudni dolgozni az elvesztését" – mondta Rowley, akit még mindig kórházban ápolnak, de már magához tért, és a rendőrök is kikérdezték.

A férfi feltehetőleg a sailsbury-i Queen Elizabeth Gardens-ben találta az üvegcsét, nem messze attól a helytől, ahol Szkripalt és lányát találták eszméletlenül még márciusban. Az üveg novicsok idegméreggel volt tele, és minden bizonnyal Szkripalék támadója hagyta hátra.

A Scotland Yard múlt héten azonosította Szkripalék feltételezett támadóit, ám már mindketten elhagyták az országot. A két támadó álnéven távozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét