Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Trump ügyvédje a Twitteren fenyegette meg Joe Biden családját, és Sorost emlegette

2019.11.24. 21:39 Módosítva: 2019.11.24. 21:50

Dokumentumok vannak a széfemben a Biden család elmúlt négy évtizedének pénzügyeiről

- írta ki a Twitterre. Donald Trump elnök személyes ügyvédje ehhez azt is hozzátette: ha eltűnne a színről, azonnal nyilvánosságra kerülnének ezek a dokumentumok Joe Biden volt alelnök, jelenlegi demokrata elnökjelölt-aspiráns és családja meggazdagodásának körülményeiről.

Rudy Giuliani és Donald Trump találkozója a National Golf Clubban 2016 novemberében.
Rudy Giuliani és Donald Trump találkozója a National Golf Clubban 2016 novemberében.
Fotó: Don Emmert / AFP

A vasárnapra virradóra közzétett bejegyzésben bizonyítékokat nem említett az elnök személyes ügyvédje - írja az MTI.

Giuliani Ukrajnában játszott szerepét az amerikai külügyminisztérium munkatársai tanúvallomásaikban gyakran felvetették az elmúlt két hétben tartott képviselőházi meghallgatásokon. (Ezek a meghallgatások Donald Trump amerikai elnök alkotmányos úton történő elmozdításának - az impeachmentnek - a demokrata törvényhozók által szorgalmazott kezdeményezését előzik meg)

Az elnök személyes ügyvédje - aki egyébként korábban New York város polgármestere is volt - a héten egy rádiós interjúban kifejtette: azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza az Obama-kormányzat erőfeszítéseit, amelyek szerinte Donald Trump elnökjelöltségének, majd megválasztása után elnökségének aláásására irányultak.

Az ismert amerikai rádiósnak, Glenn Becknek szerdán adott interjújában Giuliani azt is állította: ezeknek az erőfeszítéseknek részese volt a Demokrata Országos Bizottság, Soros György és Ukrajna akkori vezetése. 

Giuliani az interjúban kiemelte az ukrán Korrupcióellenes Akció Központ (AntAC) nevű nonprofit szervezet tevékenységét is. A szervezetet szerinte az Obama-kormányzat és Soros György együtt alapította, és amikor a 2016-os amerikai választások idején az Egyesült Államok által biztosított alapból 4,4 millió dollárt "rosszul használtak fel", vizsgálatot is indítottak ellene.

Giuliani azt állítja: Marie Yovanovich akkori amerikai nagykövet Kijevben nyomást gyakorolt az ukrán kormányra annak érdekében, hogy ejtsék a vizsgálatot az ügyben.