Mihály
3 °C
17 °C

Olaszországból kevesebb új fertőzöttet, de több új halálos áldozatot jelentettek, mint egy nappal korábban

2020.04.02. 18:32 Módosítva: 2020.04.02. 21:01

760 új halálos áldozatról és 4668  új koronavírussal diagnosztizált betegről számoltak be az olasz hatóságok csütörtökön.

Szerdán 4782 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 727 halálos áldozatról számoltak be, kedden 4053 új fertőzöttet és 837 új halálesetet jelentettek, míg hétfőn 812 halott és 4050 új fertőzött volt. A hétfői új fertőzöttek száma ezerfős csökkenést mutatott vasárnaphoz képest, ez volt sorban a harmadik nap, hogy mérséklődni látszottak az olasz számok. A tegnapi és a mai adattal együtt úgy néz ki, az új esetek száma a csökkenés után most újra emelkedést mutat. Európán belül a legtöbb fertőzött még mindig Olaszországban található, jelenleg az összes eset száma 115 242, illetve 13 915 az összes áldozat.

Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután karantén alá helyezték Olaszországot, 3 hete bezárt minden hely, ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. Szerdán Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy április 13-ig meghosszabbítja az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket is. 

Az olasz járványszakértők korábban azt mondták, az esetszámok maximalizálódása március 23. és április 1. között várható. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint is stabilizálódhat az olaszországi helyzet, de nem szabad lazítani a szabályokon. Hétfőn genfi sajtótájékoztatóján Mike Ryan, a WHO ügyvezető igazgatója azt mondta:

Reméljük, hogy Olaszország és Spanyolország már közel jár ehhez a ponthoz, de a vírus nem fog magától eltűnni, ehhez közegészségügyi erőfeszítések kellenek.

Érdekli, hogyan áll a járvány most a világban? Itt megnézheti.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!