Nagy aggodalommal követi az afganisztáni helyzetet Ferenc pápa

2021.08.29. 17:29 Módosítva: 2021.08.29. 17:33

Kötelezettségvállalást szorgalmazott az Afganisztánban szenvedők segítése érdekében Ferenc pápa, aki a keresztényeket arra kérte, imával és böjtöléssel is kérjék Istent, hogy vigyen békét és együttélést Afganisztánba − adta hírül az MTI. 

A Szent Péter térre néző ablakból vasárnap elmondott beszédében az egyházfő hangsúlyozta, hogy nagy aggodalommal követi az afganisztáni helyzetet.

Osztom azok fájdalmát, akik a csütörtöki öngyilkos merényletekben elhunytakat siratják, valamint mindazokét, akik segítséget és védelmet keresnek

− jelentette ki Ferenc pápa, aki ezt követően országok és szervezetek említése nélkül köszönetet mondott a „próbára tett” afgán népet segítőknek.

A mostanihoz hasonló történelmi pillanatokban nem maradhatunk közömbösek, ezt tanítja az egyház (...) a mostani helyzet a keresztényeket szólítja

− fogalmazott az egyházfő, aki a hívőket imára, bűnbánat gyakorlásra, valamint böjtölésre szólította fel.

Szombaton a Pentagon egy speciális, robbanóanyagot nem tartalmazó módosított Hellfire rakétával támadta az Iszlám Állam fegyvereseit, míg vasárnap egy feltételezett öngyilkos merénylő ellen hajtottak végre támadást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport