Veszélyes új szakaszába lépett Oroszország háborúja

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalója

Vége
328X7PE-highres

A legfontosabbak

Index
2022.04.27. 06:26
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kína és egyben a világ egyik legnagyobb dróngyártó cége, az DJI Technologies  felfüggeszti üzleteit Oroszországgal és Ukrajnával. Ez az első jelentősebb kínai cég, amely felfüggesztette az eladásait Oroszországnak a megszállás kezdete óta − írta meg a Telegraph

    A vállalat a kereskedelmi dróneladások piacának hetven százalékát birtokolja. 

    Az ukrán hatóságok korábban azzal vádolták a DJI-t, hogy az ukrán hadseregről szivárogtat az oroszoknak. A cég tagadta a vádakat.  

  • Az ukrajnai háború elől kedden 701 ember, köztük 231 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A különvonatokkal Kőbánya-felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK-csarnokba – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

    A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

  • Több robbanás is hallatszott az oroszországi Belgorod városában, az ukrán határ közelében, egy lőszerraktár lángokban áll – közölték helyi tisztviselők a Reuters információi szerint.

    Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó szerint szerda hajnalban kigyulladt egy lőszerraktár a tartományban. A kormányzó szerint civilek nem sérültek meg a Staraja Nelidovka falu közelében lévő létesítményben keletkezett tűzben.

    A Belgorod tartomány az ukrajnai Luhanszk, Szumi és Harkiv régiókkal határos, amelyek mindegyikében heves harcok zajlottak azóta, hogy Oroszország két hónappal ezelőtt megtámadta Ukrajnát.

  • Jó reggelt, köszöntjük kedves olvasóinkat!

    Az Index ma is beszámol az orosz–ukrán háború fejleményeiről; kövesse velünk percről percre az eseményeket.

    Arról, hogy Oroszország leállította a Lengyelországba irányuló gázexportot, amelynek következtében az európai piacon is emelkedni kezdett a gáz ára, itt írtunk. Arról pedig, hogy veszélyesen nagy a sugárzás Csernobilban, ebben a cikkünkben olvashat.