Niedermüller Péter szerint a külhoni magyarok jól jártak Trianonnal

HUS 7865
2022.06.05. 19:11
A külhoni magyarok Trianon miatt „ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon” – ezt írta Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán.

Szombati összefoglaló cikkünkben már írtunk arról, hogy a magyar politikusok miként emlékeztek meg a trianoni békediktátum június 4-i évfordulójáról, a nemzeti összetartozás napjáról.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa szombaton késő délután posztolt arról, hogy kikre nem terjed ki „az orbáni összetartozás”:

Az alulfizetett pedagógusokra, az összeomlott egészségügyet a hátukon cipelő orvosokra és ápolókra, a megélhetési gondokkal küszködő szociális munkásokra, a kilátástalansággal küszködő közmunkásokra, azokra a fiatalokra, akik úgy hagyják maguk mögött Orbán Magyarországát, hogy hátra sem néznek, a csirkefarhátat sem megfizetni tudó idősekre, a társadalom perifériájára szorult honfitársainkra

– sorolta, majd hozzátette: „gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.”

Szerinte a Magyarországon élőknek „hazugságokra épülő politika, az olcsó, ostoba nacionalista demagógia, a mindent eluraló korrupció” jut, miközben a külhoni magyaroknak ott van „a szabadság, a nyílt társadalom, az Európához való tartozás, a jobb élet, a jövő reménye”.

Fidesz: Niedermüller Péter mondjon le 

A Fidesz vasárnap délután egy közleményben reagált Niedermüller Péter szavaira. Írásukban emlékeztettek arra, hogy a politikus korábban a fehér, keresztény heteroszexuálisokat is rémisztő képződménynek” nevezte.

Ezután a polgármester mostani kijelentésére reagálva az MTI-nek eljuttatott közleményben azt írták: 

Niedermüller Péter haladéktalanul távozzon a magyar közéletből, és kérjen bocsánatot a gyalázatos kijelentéséért! A Gyurcsány-párt szövetségesei pedig határolódjanak el a nemzeti önbecsülésünk ellen intézett durva támadástól.

(Borítókép: Niedermüller Péter. Fotó: Huszti István / Index)  • Tippek
  • Biztosítás