Ez a poszt a következő Percről percre része:

Oroszországban már téma Putyin lemondása

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Rakétatámadás érte a zaporizzsjai területet kedd este, amelynek legalább 7 áldozata volt.

    A Pravda szerint Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese számolt be először a hírről. Azt mondta: az oroszok tüzérségi lövegekkel és MLRS-rakétavetőkkel lőtték a várost,

    és ennek következtében legalább hét ember meghalt, további hét ember megsebesült.

  • Az amerikai kormányzat megvitatta az Oroszország atomfegyver-használatára adott lehetséges válaszlépéseket – mondta Joe Biden amerikai elnök a CNN-nek adott interjúban, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

    Voltak erről megbeszélések, de a részletekbe nem megyek bele. Felelőtlenség lenne részemről arról beszélni, hogy mit tennénk vagy mit nem tennénk

    – mondta Joe Biden.

    Az amerikai elnök hozzátette, nem számít arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök taktikai atomfegyvereket vetne be az ukrajnai konfliktusban. Véleménye szerint ez a forgatókönyv „szörnyű végkifejlethez vezethet”.

    Ha Kijev megkapja a legújabb amerikai rakétákat, kitörhet a világháború

    Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője néhány órával Biden nyilatkozata előtt azt mondta: az amerikai MLRS rakétarendszer Kijevbe szállítása felgyorsítja az orosz–ukrán konfliktus világháborúvá válását. 

    A leggyorsabb módja annak, hogy az ukrajnai konfliktust egy világháború visszafordíthatatlan következményévé fokozzák, ha a kijevi vezetést nagy hatótávolságú MLRS-szel látják el

    – írta Telegram-csatornáján a helyettes vezető. Medvegyev azt tanácsolta a NATO vezetésének és az Egyesült Államok intézményeinek, hogy gondolkodjanak józanul, és mérjék fel a kockázatokat.

  • A nyugati márkák az orosz–ukrán háború kitörése után gyorsan döntöttek, hogy ne veszítsenek vásárlót a világ többi részén: inkább kivonulnak az orosz piacról. Vevőt pedig nem nagyon kell keresni az eladósorba került leányvállalatokra, szinte teljesen ismeretlen, harmadvonalbeli vállalkozók jelentkeznek be értük, irdatlan összegeket előrántva a mellényzsebükből.

    Putyin Oroszországában szépen épül ki tehát az oligarcháknak egy új köre – mialatt egyre több régi motoros veszti életét felettébb gyanús körülmények között. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Keddi percről percre cikkünk ide kattintva érhető el.

    Tartsanak velünk ma is!