18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Óriási a káosz a francia utcákon, előkerültek a szamurájkardok is

2023.07.03. 18:07
Országszerte zavargások robbantak ki Franciaországban, miután június 27-én, kedd este Párizs külvárosában egy rendőr agyonlőtt egy 17 éves fiút, aki nem tett eleget a hatósági felszólításnak. A tüntetők több helyen is gyújtogattak, petárdákat dobáltak. Két Metzben élő férfi szamurájkardokkal állt ki az utcára, hogy ezzel védjék a vagyontárgyaikat.

A Franciaországban tomboló erőszakhullám Metz városára is kiterjedt, ahol két helyi férfi úgy döntött, hogy saját maguk védik meg a rongálástól vagyontárgyaikat – közölte a Daily Star

A helyszíni felvétel alapján a két férfi szamurájkardokkal őrizte a környéket.

Csaknem egy hete tombolnak az indulatok Franciaországban

Ahogy arról az Index is beszámoIt, június 27-én, kedd este több helyen is zavargások törtek ki Franciaországban, miután egy rendőr agyonlőtt egy 17 éves fiút reggel Párizsban, aki nem tett eleget a hatósági felszólításnak. Többen autókat gyújtottak fel, köveket és tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre, valamint üzleteket fosztogattak. A rendőrök könnygázzal és oszlatógránátokkal próbálták megfékezni a feldühödött embereket.

A demonstrációk szerda és csütörtök éjjelre az ország más városaira is átterjedtek, vasárnap reggelre pedig Svájcot is elérték. Csütörtökön több száz embert vettek őrizetbe, Emmanuel Macron francia elnök válságtanácsot hívott össze.

A tüntetések negyedik éjszakáján már 1300 embert tartóztattak le, és 80 rendőr sebesült meg. A francia elnök még németországi látogatását is elhalasztotta a zavargások miatt.

Már több mint 3000 embert vettek őrizetbe, miután tömegesen bevetették a rendőröket.

Az erőszakos cselekményekben több száz rendőr és tűzoltó sérült meg, bár a hatóságok azt nem közölték, hogy pontosan hány tüntetővel történt hasonló eset.