új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csütörtökön megkezdődött a Francia Köztársasággal folytatott tárgyalások első fordulója a biztonsági garanciákról szóló kétoldalú megállapodás megkötéséről, amint azt az Ukrajnát támogató közös nyilatkozat előírja – közölte az Unian ukrán hírügynökség.

    Amint azt az ukrán elnöki hivatalban megjegyezték, az ukrán tárgyalócsoportot Ihor Zsovkva, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője (OP). Tagjai voltak továbbá Roman Mashovets, az OP helyettes vezetője és Alexander Pavljuk, a védelmi miniszter első helyettese.

    Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Japán után Franciaország lett az ötödik G7-ország, amellyel Ukrajna megkezdte a vonatkozó kétoldalú tárgyalásokat.

    Az OP megjegyezte, hogy a Franciaországgal folytatott kétoldalú tárgyalások megkezdése elmélyíti az Ukrajnának katonai, gazdasági és biztonsági téren nyújtott folyamatos támogatását.

  • Törökország meg van győződve arról, hogy a fekete-tengeri gabonakezdeményezés újraindítása lehetséges, és továbbra is erőfeszítéseket tesz ebbe az irányba. Tehát, kapcsolatban marad mind a fő résztvevőkkel, mind azokkal, akik elősegíthetik a folyamatot.

    Ezt Yagmur Ahmet Güldere, Törökország ukrajnai nagykövete erősítette meg az Ukrinformnak adott interjújában, amelyről az Európai Pravda számolt be.

    Hisszük, hogy a gabonakezdeményezés újjáéleszthető. A szakosodott osztályaink kapcsolatban állnak a kollégáikkal

    – mondta a nagykövet.

    Güldere úgy vélte, hogy a fekete-tengeri gabonakezdeményezés Törökországnak az ENSZ-szel, Ukrajnával és Oroszországgal való együttműködésének köszönhetően vált valósággá.

  • Az Oroszországi Föderáció valódi elnöke, Vlagyimir Putyin beteg, intenzív kezelés alatt áll, és egyik hasonmása Kínába repült, hogy meglátogassa Hszi Csin-pinget – mondta Oleg Zsdanov katonai szakértő.

    Hszi az Orosz Föderáció kurátora... Ha jól tudom, ezek olyan műsorok, amelyeket Hszinek jóvá kellett hagynia. Az új Putyin projekt, valószínűleg így fogják hívni

    – jegyezte meg. Tehát a „szakértő” szerint Hszi Csin-ping áll Putyin mögött.

    Mint a szakértő hozzátette, a rendelkezésre álló információk szerint Putyin beteg, és főként egyik rezidenciáján tartózkodik, ahol intenzív kezelés alatt áll – írja az Unian ukrán hírügynökség.

    Egyes források szerint az orvosok nem mennek el mellőle, már szinte a szomszéd szobában laknak azzal a Putyinnal, aki nem tudott artikulálni, a jobb kezét használni, és sántított is. Ingadozó járása volt egy gerincbetegség miatt, ahogy egyesek mondják. Köhögött, nem tudott folyamatosan beszélni, és nem nézett ki egészen rózsásan. És a mostani, nézd meg, hogy hadonászik a kezével egy sajtótájékoztatón. Egyébként hibázott: a repülőtéren a kínai képviselőknek és az orosz diplomatáknak bal kézzel köszönt, Hszi Csin-pinggel pedig már a jobbal. Bár tudjuk, hogy Putyin jobb keze gyakorlatilag mozgásképtelen, nagyon keveset gesztikulált vele

    – osztotta meg észrevételeit Zsdanov.

  • Indul az Index pénteki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb hírei a következők voltak:

     Tartsanak velünk ezúttal is!