2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Szombat este az oroszok támadó drónokkal mértek csapást Ukrajnára, amelyeket Zaporizzsja és Dnyipro régiók határán észleltek – írja az Ukrajinszka Pravda.

    Későbbi jelentések szerint a támadó drónok csoportjai Poltava régió felé repültek, Ukrajna számos részén pedig légiriadót rendeltek el.

    Helyi idő szerint 0:03 perckor hirdettek légiriadót Kijevben, miután az orosz drónok az ukrán főváros felé vették az irányt. Az embereket arra kérték, hogy vonuljanak fedezékbe, és ne mozduljanak el onnan, amíg a veszély el nem hárul.

    A háború legnagyobb dróntámadása érte Kijevet

    Péntekről szombatra virradóra az ukrán főváros legalább három kerületét érte dróntámadás. Az oroszok iráni tervezésű Shahed kamikaze drónokat használtak, amelyek kora hajnalban csapódtak be Kijev különböző kerületeiben, majd a napfelkeltekor újabb hullámok érkeztek. A jelentések szerint ez volt a háború eddigi legnagyobb dróncsapása.

  • Az orosz légvédelmi erők több Moszkva felé tartó drónt lőttek le – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Az Ukrajinszka Pravda szerint összesen 21 drónt észleltek Oroszországban az éjjel.

    A főváros polgármestere, Szergej Szobjanin szerint tömeges dróntámadás érte Oroszországot, a légvédelmi erők Naro-Fominsk közelében és Odintsovo városrészben lőtték le a Moszkva felé repülő drónokat. 

    Megjegyezte, hogy a szétlőtt drónok roncsai nem okoztak sérülést, és az infrastruktúrát sem rongálták meg.

    A háború legnagyobb dróntámadása érte Kijevet

    Péntekről szombatra virradóra az ukrán főváros legalább három kerületét érte dróntámadás. Az oroszok iráni tervezésű Shahed kamikaze drónokat használtak, amelyek kora hajnalban csapódtak be Kijev különböző kerületeiben, majd napfelkeltekor újabb hullámok érkeztek. A jelentések szerint ez volt a háború eddigi legnagyobb dróncsapása.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!