18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy kettős gyilkosságért is felelős lehet a prágai ámokfutó

2023.12.22. 17:57
December 22-én előre eltervezett gyilkolásba kezdett egy 24 éves cseh állampolgár, aki közösségi oldala alapján már december 9-e óta készülhetett tettére. Most újabb fejlemények történtek az ügyben, melyről a helyi rendőrség számolt be.

Mint arról korábban beszámoltunk, összesen 14 ember halálát okozta az a lövöldözés, amely a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán történt. Azt, hogy pontosan hogyan zajlottak le az események, korábban ebben az írásunkban követtük folyamatosan frissülő cikkünkben, míg az éjszaka megjelent új információkat itt foglaltuk össze. Ezenkívül külön cikkben foglalkoztunk azzal, hogy

Most azonban újabb fejlemények láttak napvilágot. A rendőrség sajtótájékoztatóján a múlt heti kettős gyilkosság és a mostani lövöldözés közötti összefüggésről a prágai rendőrség első osztagának vezetője, Ales Strach azt nyilatkozta, hogy a kettő között „a jelzések abszolút összefüggésre utalnak”, ugyanakkor még várnak a ballisztikai vizsgálatra, hogy ezt megerősítsék.

Az eredményekre ugyanakkor nem kellett sokáig várni, péntek délután közzétették azokat.

A ballisztikai szakvélemény egyezést mutatott ki a klánovicei erdőben használt fegyver és az egyetemi lövöldöző házában talált fegyver között

– olvasható a rendőrség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A Sky News azt írja, a prágai rendőrség közzétette a fegyveresről, David Kozákról készült fényképet, amelyet az alábbi videóban láthatnak.