Mark Zuckerberg már gazdagabb, mint Elon Musk

2024.04.08. 14:19
A Meta vezérigazgatója ezzel visszakapaszkodott a világ három leggazdagabb embere közé. Musknak nem jött ki jól 2024 első negyedéve, hiszen a Teslákból is egyre kevesebb fogy – és egyre nagyobb a konkurencia –, a részvényeik árfolyama pedig folyamatosan csökken. Ezzel szemben Zuckerberg mintha megtáltosodott volna, és csodát művelt az elmúlt egy évben.

Újabb forduló következik a Mark Zuckerberg és Elon Musk közötti milliárdos vetélkedésében, és ezúttal a Meta vezérigazgatója áll nyerésre. Zuckerberg pénteken a Bloomberg Billionaires Index harmadik leggazdagabb embere lett, a bejelentett nettó vagyona 187 milliárd dollár. Ez az első alkalom, hogy Zuckerberg 2020 óta betört a rangsor első három helyezettje közé, pedig a leépítések folytonosak a Metánál – adta hírül a Business Insider.

Eközben Musk, a Tesla vezérigazgatója 181 milliárd dolláros vagyonával a negyedik helyre esett vissza.

A Tesla 2024 első negyedévében mindössze 386 800 autót adott el, ami közel négy év óta az első értékesítési visszaesést jelenti a cégnél. A vállalat részvényei több mint 7 százalékot estek a korai kereskedésben a híreket követően, de ami ennél is sokkolóbb, hogy több mint 34 százalékot estek 2024 eleje óta – miközben a BYD folyamatosan erősödik, és a Xiaomi is betört az elektromosautó-piacra.

További 30 milliárd dollárral a bankban Zuckerberg megközelíti az Amazon-alapító Jeff Bezos vagyoni szintjét. Bezos 207 milliárd dolláros vagyonnal a második helyen áll a Bloomberg szerint. Az LVMH vezérigazgatója, Bernard Arnault áll az első helyen 223 milliárd dolláros nettó vagyonnal.

Zuckerberg és Musk nem csak a vagyonuk miatt viszálykodnak.

A techvezetők 2016 óta vannak vitában, amikor a SpaceX egyik robbanása megsemmisítette a Facebook egyik műholdját. Nyilvános rivalizálásuk pedig azután éleződött ki, hogy Musk tavaly ketrecharcra hívta ki Zuckerberget. A Meta által indított Threads, az X rivális közösségi médiaplatformja sem segített enyhíteni a kettejük közötti feszültséget.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM