2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Holtan találtak egy turistát Korfu mellett

2024.06.17. 07:21

A szállásadója, és egyben görög–amerikai származású barátja csütörtökön jelentette be az amerikai turista eltűnését. A férfit utoljára kedden látták egy kávézóban két másik turista társaságában, akik azóta elhagyták a 100 lakosú Mathrakit, egy 3,9 négyzetkilométeres, sűrű erdőkkel borított szigetet, ami Korfu szigetétől nyugatra található – írja a The Guardian.

Mint megírtuk, minihőhullám tombolt a napokban Görögországban és Törökország nyugati részén. A görög Vöröskereszt azt javasolta a lakosságnak, hogy ne tartózkodjanak a napon, tartsák leengedve a redőnyöket, igyanak sok folyadékot és fogyasszanak könnyű ételeket, valamint gondoskodjanak az idős családtagokról és barátokról.

A Vöröskereszt nem tanácsolta az alkoholos italok fogyasztását és a szabadtéri sportolást sem. Gyermekeket és háziállatokat napközben sose hagyjanak autóban, a házi kedvenceknek, valamint a kóbor kutyáknak és macskáknak biztosítsanak elég ivóvizet.

A The Guardian cikke szerint ez volt a legutóbbi eset a görög szigeteken meghalt vagy eltűnt turisták sorában. Néhányan, ha nem is mindannyian, de nagyon melegben indultak túrázni.

Egy 74 éves holland turista holttestét szombaton egy tűzoltósági drón találta meg arccal lefelé fekve egy szakadékban, mintegy 300 méterre attól a helytől, ahol utoljára múlt vasárnap látták, amint a rekkenő hőségben gyalogolt.

Egy brit televíziós is életét vesztette nemrég Görögországban

Michael Mosley-t, az ismert brit televíziós műsorvezetőt és írót múlt vasárnap találták meg holtan Szími szigetén. A halottkém megállapította, hogy előző szerdán halt meg, nem sokkal azután, hogy egy nehéz, sziklás terepen túrázni indult.

Pénteken két francia turista eltűnését jelentették Szikinoszról, az Égei-tengeren fekvő, viszonylag félreeső, kevesebb mint 400 állandó lakossal rendelkező Kikládok szigetéről. A 64 és 73 éves nő a szállodájukból indult el, hogy találkozzanak.

A szintén a Kikládok szigetén, Amorgosz szigetén a hatóságok még mindig keresnek egy 59 éves turistát, akit kedd óta eltűntként tartanak nyilván, amikor is egyedül indult túrázni a nagy hőségben. Az amerikai média az eltűnt turistát a kaliforniai Hermosa Beach-i Albert Calibet, Los Angeles megye nyugalmazott helyettes seriffjeként azonosította.