új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Franciaország 41 áramfejlesztőt küldött Harkivba és Csernyihivbe, mivel az orosz csapások súlyosan megrongálták energetikai infrastruktúrájukat – írta a francia külügyminisztérium, amelyet az Ukrajinszka Pravda szemlézett.

    Ukrajna energetikai infrastruktúrájának nagy része megsérült vagy megsemmisült az orosz bombázások és rakétatámadások miatt. Ennek következtében csökkent a villamosenergia-termelés és -ellátás képessége az országban.

    Az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz ágyúzást követően a nemzetközi partnerek aktívan segítették Ukrajnát pénzügyi, technikai és anyagi támogatással a megrongálódott létesítmények helyreállítása és a lakosság energiaellátásának biztosítása érdekében.

    Korábban a mai napon jelentették, hogy az EU több ezer napelemet adományozott Ukrajnának kórházak számára. Arról is beszámoltak, hogy a litván Litgrid vállalat több mint 4 millió euró értékben autotranszformátorokat és egyéb berendezéseket biztosít Ukrajnának.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!