új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a fegyveres erők főparancsnokával, Olekszandr Szirszkijjel folytatott beszélgetését követően kijelentette, hogy Ukrajnának megvan az ereje céljai eléréséhez – írja az Ukrajinszka Pravda.

    Beszéltem Szirszkij főparancsnokkal a mostani és a közeljövőben végzett tevékenységeinkről. Ukrajnának megvan az ereje, hogy elérje céljait. Hálás vagyok mindenkinek, aki erőt ad hozzá

    – fogalmazott az ukrán elnök.

    Zelenszkij beszédében megnevezte a Pokrovszk irányában harcoló 25. különálló Szicseszlav légideszantdandárt és a 95. külön légideszant-rohamdandárt, amely Toreck irányában harcol, amelyek „rendkívül hatékonyak” voltak „ezen a héten és a háború további heteiben”.

    Külön kiemelte a Felderítő Főcsoportfőnökség 9. hadosztályát a „határunktól csaknem 1800 kilométeres távolságban elért pontosság miatt”. Az elnök emlékeztetett az Olenyivkában elkövetett terrortámadás második évfordulójára is. 

    „A háború egyik legsúlyosabb orosz bűntette. Oroszországot felelősségre kell vonni érte. És ez meg is fog történni. És nincs olyan forgatókönyv, amelyben a gyilkosok büntetlenül maradnak” – mondta.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index hétfői élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!