új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy lezuhant ellenséges drón törmelékei hullottak le Kijev Dnyiprovszkij kerületében – jelentette az ukrán média. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint a roncsok egy házak között elhelyezkedő játszótérre estek. Károkról, sérültekről és tűzesetről nem érkezett jelentés.

    Később Szerhij Popko, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának Kijevi Igazgatóságának vezetője közölte, hogy Holoszijivszkij kerületben lakóházak területére hullottak dróntörmelékek. A tisztviselő megjegyezte, hogy egy lakóház ablakai és ajtajai megrongálódtak.

    Desznyanszkij kerületben is károkat okozott egy megsemmisített drón törmeléke, ott egy pavilont talált el, amely lángra is kapott.

    Áldozatokról egyelőre egyik helyszínről sem érkezett jelentés, a szolgálatok a helyszíneken tevékenykednek.

    Az országban jelenleg is érvényben van a szerda este kihirdetett légiriadó. A katonai vezetés szerint Sahíd drónokkal támadják az ukrán fővárost.

  • Augusztus 28-án este rakétafenyegetés miatt légiriadót rendeltek el Kijevben és a kijevi régióban, valamint az észak-középső régióban, írja az Ukrajinszka Pravda.

    Minderről a légierő a közösségi médiában számolt be.

    Ballisztikus fegyverekkel való fenyegetés északkeleti irányból!

    – írták.

    21:26-kor a légierő egy Kijevscsina felé tartó orosz rakétára figyelmeztetett.

  • Üdvözöljük olvasóinkat!

    Kezdetét veszi az Index csütörtöki hírfolyama Oroszország ukrajnai háborújáról. Kedden a legfontosabb események a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!