új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök csapata az amerikai választási eredménytől függetlenül számít az amerikai-orosz „megbékélésre” és együttműködésük folytatására – írja az Ukrajinszka Pravda Orbán Balázsra, a magyar miniszterelnök politikai igazgatójára hivatkozva, aki egy konferencián válaszolt ukrán újságírók kérdésire. 

    Orbán Balázs szerint Magyarország akkor sem fog változtatni „valószínűleg semmit” a politikáján, ha Kamala Harris nyer a közelgő amerikai elnökválasztáson. Arról is beszélt, hogy Budapest „reális megközelítést” alkalmaz az Ukrajnával kapcsolatos politikáját illetően, annak ellenére, hogy más európai országok kritizálják a döntését. 

    „Realisták vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy ez nem a mi háborúnk. Megértem, hogy ez sokkolhatja ezt a közönséget, de mi így látjuk ezt a háborút... Ezt a magyarok 80-90 százaléka támogatja” – mondta.

    Orbán Balázs annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy bárki is nyeri az amerikai elnökválasztást, az új amerikai kormány együtt fog működni Oroszországgal. „Hiszem, hogy lesznek amerikai-orosz megállapodások, és legyenek azok Európával együtt, ne nélkülünk” – tette hozzá.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index szombati élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ezúttal is!